divendres, 8 d’abril del 2011

Ahir, la meva mare i jo varem anar a l'arxiu de l'arquebisbat de Tarragona per buscar la fé de baptisme de la meva besavia Antonia i així poder anar tirant enrera i trobar els noms de les "padrines". Quan algú fa un arbre genealògic buscant els noms dels homes i les dones queden arreconades, els cognoms es perden i despareixen totalment. I jo crec que, precisament, són les que ens han donat més. Per això volía fer un arbre de Dones. Vaig aconseguir arribar fins 7 generacions enrera meu.

No és fàcil trobar-ho, perquè els llibres de registre estan escrit a mà i molt atepeïts, i sense saber les dates de naixement, de vegades nomes amb el nom i el primer cognom, i suposant els nays de naixement, has d'anar mirant pàgina per pàgina, totes les entrades. Per sort, sabía el poble: primer Ulldemolins i abans Cornudella.
M'agradat molt fer-ho i, potser podía haver arrivat més enllà, però és que a final ja ens estavem fent un embolic!
La primera foto és de la de l'avia Antònia, va morir quan jo tenía sis anys, però la recordo molt bé i amb molt de carinyo, i ademés trobo que hi ha coes meves en les que m'hi semblo molt. I l'altra és la de la seva besavia.
Amb tota la llista de noms que ara tinc haig de fer un quadre de punt de creu i regalar-li a la meva mare, encara que la meva filla, si algun día ella té també una filla,  l'ha de continuar.

5 comentaris:

  1. Quina idea més maca, mas emocionat, es molt bónic que ens recordem dels nostres avantpassats, ja que tot el que tenim avui els ho devem a ells.
    Felicitats!!!

    ResponElimina
  2. Yo lo vi en el libro "Au fil du temps qui passe" y me pareció un idea estupenda y estoy traduciendo y preparando loa años de nacimiento y los nombres y apellidos desde mi bisabuela materna.
    Espero que te quede muy bonito.
    Un abrazo desde Zaragoza.

    ResponElimina
  3. Hola Aurora,
    No conocía este libro, pero lo acabo de ver en una tienda y me ha encantado. Lo que yo había visto es "mother's tree" de Lavender & Lace, pero no me acababa de gustar y quería hacerme un diseño propio, supongo que acabaré adaptandolos y haciendo una mezcla de ambos.
    Muchas gracias por la información, me ha sido mmuy util
    un beso
    Carme

    ResponElimina
  4. Quina activitat més maca!!!! És cert que les dones sempre es perden però si no fos per elles la família no existiria. M'ha encantat la idea!!!!

    Ànims!!!!

    Pilarín

    ResponElimina
  5. que bien que te hayas animado a hacerlo, yo voy por el l780 y todavía me queda un poco que buscar, aquí lo han informatizado para que no toque nadie los libros y el cura nos pide 10'- euros cada media hora, para gastos de luz..... dice, en fin con la iglesia hemos topado......
    besets
    Lina

    ResponElimina